Podcast: Mikrobi on ihmisen vanha ja hyvä ystävä
Yhteiskunnalle aiheutuu vuosittain miljardien suorat ja epäsuorat kustannukset immuunivälitteisten sairauksien takia, kun otetaan huomioon myös niistä aiheutuvat poissaolot ja ennenaikaiset eläköitymiset. Viimeaikaiset tutkimustulokset antavat viitteitä siitä, että suhteellisten helppojen luontopohjaisten ratkaisujen avulla voimme mahdollisesti vähentää sairastumisen riskiä ja samalla parantaa kansanterveyttä ja -taloutta.
Marja Roslund kertoo luonnon mikrobien vaikutuksesta ihmisen terveyteen Luonto korjaa – podcastissa. Luonnon lisääminen kaupunkialueille vaikuttaa ihmisen mikrobistoon ja sitä kautta immuunijärjestelmän säätelyyn ja terveyteen.
Podcastissa vastataan muun muassa kysymyksiin: Mitä mikrobit ovat? Montako mikrobia löytyy metsämullasta? Millaisessa maaperässä on ihmisen kannalta parhaita mikrobeja? Mitä mikrobit tekevät ihmiskehossa ja miten niiden puute voi vaikuttaa ihmiseen?
Tämän lisäksi Marja Roslund antaa vinkkejä, miten jokainen voi lisätä omaa terveyttä edistävää mikrobialtistustaan sekä miten mikrobivaje kannattaa ottaa huomioon kaupunkisuunnittelussa.
Kuuntele podcast ja kuulet myös vastauksen siihen, miksi mikrobi on ihmisen vanha ja hyvä ystävä.
Kuuntele Luonto Korjaa -podcastia (Anchor)
Kuuntele Luonto Korjaa -podcastia (Spotify)
Kuva: Marja Roslund