Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinto jaetaan Helsingissä

Pohjoismaiden neuvoston palkintojen saajat julkistetaan 1. marraskuuta Helsingin Musiikkitalossa. Palkintoja jakamassa ovat artisti ja aiempi palkinnonsaaja Eivør sekä rouva Jenni Haukio. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vierailevana puhujana ja puhe lähetetään suorana verkossa.

Pohjoismaiden neuvosto jakaa vuosittain viisi palkintoa, joista yksi on ympäristöpalkinto. Se on jaettu vuodesta 1995 lähtien ja sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta pohjoismaisesta ympäristötyöstä. Tämän vuoden teemana on ’Luontopohjaiset ratkaisut – monipuolinen vastaus yhteiskunnan suuriin ympäristöhaasteisiin’.

Ympäristöpalkinto myönnetään pohjoismaiselle yritykselle, organisaatiolle tai henkilölle, joka on esikuvallisesti ottanut luonnon ja ympäristön huomioon toiminnassaan tai joka on muutoin antanut merkittävän panoksen luonto- tai ympäristötyöhön. Tänä vuonna ehdokkaita on kuusi ja Suomea edustaa Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry, joka kunnostaa virtavesiä vapaaehtoistoimin.

Palkinnon jakoa edeltävänä päivänä ympäristöpalkinnon ehdokkaat kokoontuvat ’Meet the nominees: The Nordic Council Environmental Prize’ -paneelikeskusteluun. Yhtenä paneelikeskustelun teemana on luonnonmukaisten ratkaisujen vaikutus ihmisen hyvinvointiin.

BIWEn hankejohtaja Aki Sinkkonen esiintyy paneelikeskustelun jälkeen aiheenaan ’Nature-based solutions and urban wellbeing’.

Lue lisää Pohjoismaiden neuvoston palkintojenjakotilaisuudesta ja seuraa tilaisuutta verkossa

Kuva: Petri Anttila (https://musiikkitalo.fi/medialle/)

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä